Vijesti
16. January 2010.
Foto:
nepoznato
Uzoritom gospodinu Christophu kard. Schönbornu, bečkomu nadbiskupu, nakon njegova boravka u Međugorju za Novu godinu 2010. dijecezanski biskup u Mostaru, msgr. Ratko Perić, uputio je osobno pismo, 2. siječnja, i ujedno istoga dana objavio priopćenje u kojem je izrazio svoje čuđenje s obzirom na Kardinalove izjave i posjet Međugorju. Po povratku u Beč, Kardinal je imao više intervjua u raznim medijima. U razgovoru s „Orientierungom“, 10. siječnja, iznio je mišljenje „da se nije ogriješio o ono što je pravo jednoga Biskupa i jednoga Kardinala!“
Kardinal je sredinom siječnja 2010. sudjelovao, kao član, na plenarnoj sjednici Kongregacije za nauk vjere, a 15. siječnja prije podne primio ga je u privatnu audijenciju papa Benedikt XVI. Poslije podne istoga dana Kardinal je uputio faksom iz Rima mostarskomu biskupu pismo na njemačkom jeziku. Dio pisma, koji se odnosi na Kardinalov posjet Međugorju, ovdje objavljujemo.  

Rim, 15. siječnja 2010.

Preuzvišeni! Dragi subrate in Christo.
Primio sam Vaše pismo od 2. siječnja ove godine. Žao mi je ako imate dojam da je moje hodočašće u Međugorje nanijelo štetu miru. Možete biti sigurni da to nije moja namjera.  

Kardinal svoje pismo završava ovim riječima:
Majka Božja i njezin božanski Sin sigurno će sve voditi na dobro.
U tom povjerenju pozdravljam Vas u bratskoj povezanosti u Gospodinu
Vaš 
+ Christoph Kard. Schönborn O.P.   

POVEZANI ČLANCI

NAJČITANIJE