Vijesti
13. May 2020.
Foto:
Arhivski snimak

Mostar, 12. svibnja 2020.

Prot.: 435/2020.

Dopis Papinskoga vijeća za međuvjerski dijalog, nadahnut pozivom pape Franje od nedjelje, 3. svibnja ove godine, a koji su potpisali predsjednik Miguel Angel kard. Ayuso Guixot i tajnik istoga Vijeća msgr. Indunil Janakratne Kodithuwakku Kanganamalake, datiran je 6. svibnja i poslan na vjerske vođe u svijetu s pozivom svima „vjerujućima“ da se povežu u jednome Danu molitve, posta i djela milosrđa, moleći Boga da pomogne čovječanstvu u prevladavanju pandemije prouzročene coronavirusom.

Vatikansko pismo proslijedio je preuzvišeni apostolski nuncij u Sarajevu nadbiskup Luigi Pezzuto vrhbosanskomu nadbiskupu kard. Vinku Puljiću, 8. svibnja.

Tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine msgr. Ivo Tomašević poslao je obavijest biskupima, članovima Konferencije, 9. svibnja.

Vatikanskim se dopisom pozivaju ljudi da se duhovno povežu u Danu molitve, posta i djela milosrđa. U pismu stoji: „Ovoga dana, koji je određen za 14. svibnja, ne predviđa se nikakva zajednička javna manifestacija, kako je razumljivo da bi se predusrele opasnosti od zaraze, nego će se proživljavati u vlastitoj intimnosti, stavljajući sebe pred Boga i vlastitu savjest.“

Pozivamo kler hercegovačkih biskupija da se s vjernicima moli Isusu Kristu, Bogočovjeku, Liječniku svake ljudske bolesti i slabosti, za oslobođenje od virusa ne samo 14. svibnja nego u svakoj molitvenoj prigodi dok ne prestane ova zaraza.

S poštovanjem vas pozdravljam

+ Ratko Perić, biskup, m. p.

POVEZANI ČLANCI

NAJČITANIJE